Untitled Document

A FÓKUSZRÓL:

A fókusz – mely Gendlin nevéhez fűződik – egy olyan módszer, melynek segítségével megtanulhatunk a testünkre, önmagunkra figyelni. Időt szakíthatunk arra, hogy elmélyülten foglalkozzunk a testi folyamatainkkal, hiszen testünkben emlékeink, érzéseink, élményeink megőrződnek. Mindannyian megtapasztalhattuk már, hogy amikor számunkra jelentős esemény történik, akkor gyomrunk gyakran görcsbe rándul, gombóc van a torkunkban, szívverésünk felgyorsul, azaz a testünk reagál a történésekre. Testi érzeteiken keresztül nagyon sok információhoz juthatunk önmagunkkal kapcsolatban, válaszokat kaphatunk, gyógyíthatjuk magunkat lelki és testi szinten egyaránt.

A fókusz szinte minden területen hasznos lehet, különösen is a következőkön:

  • TESTI PROBLÉMÁK: Testi problémák esetén jól alkalmazható a fókusz, mert hogyha felfedezzük a fájdalmaink valódi okát, akkor azok rövid időn belül csökkennek, illetve meg is szűnhetnek, - feltéve –  ha nem komoly organikus elváltozásról van szó a háttérben. Kiváló kiegészítője a gyógyszeres kezeléseknek is, és felgyorsítja a gyógyulás folyamatát.
  • STRESSZ és MUNKAHELYI PROBLÉMÁK: Ezen a területen is hasznosítható, mert segít ellazulni, megnyugodni. Ezáltal pedig átértékelhetőbbé válnak a nehézségek.
  • PÁRKAPCSOLATI KÉRDÉSEKBEN: Rábízhatjuk magunkat erre a módszerre párkapcsolati kérdésekben is, mert segít megérteni a saját és a párunk működését, illetve akár azt is felismerhetjük, mik is az okai annak, hogy nem találjuk az „Igazit”.
  • CSALÁD ÉS GYERMEK:  Már a születésünk előttről is magunkkal hozunk életünket meghatározó élményeket, attól kezdve már fontos szerephez jut édesanyánkkal való kapcsolatunk, amely természetesen fordítva is igaz, mert a várandósság az egyik legközpontibb élmény egy nő életében.
  • DÖNTÉSI HELYZETEKBEN: A teste megadja a válaszokat! Minden döntési helyzet nehéz, mivel szeretnénk a legjobban dönteni, elkerülni a kellemetlenségeket és a kudarcot, az eddigi élettapasztalataink óvatosságra intenek minket. Az ellazulás és az elcsendesedés hatására megtalálhatjuk a belső hangunkat.

Online jelentkez├ęs